Thread Rating:
  • 3 Votes - 4.67 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 Gallery
patrese Offline
Junior Member
**
Posts: 11
Joined: Aug 2010
Post: #11
RE: Gallery
Hey, thanks for this!
I just have some questions.

1.
I see thread subject and your message

then when I put something in there, save that and then choose edit it I see
Subject
Image (with browse button) and
Your Message

What I mean is I don't see an image download input field when I choose New Thread, only when I edit.

What am I doing wrong?

2.
Also, I set Thread Grouping to 3 but it still shows 4 in a row (I have 4 threads now). When I set it to 2 it also does not change...

3.
Is it possible for me to upload the images to an external location?
I have 2Gb max diskspace on my server and I have another server that has unlimited storage space, that's why.

Thanks Smile
(This post was last modified: 09-12-2010 01:06 AM by patrese.)
09-12-2010 12:26 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
RateU Offline
Administrator
*******
Posts: 2,327
Joined: Mar 2010
Post: #12
RE: Gallery
(09-12-2010 12:26 AM)patrese Wrote:  What I mean is I don't see an image download input field when I choose New Thread, only when I edit.

Do you have {$extra_threadfields} variable in your newthread template?

09-12-2010 02:29 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
patrese Offline
Junior Member
**
Posts: 11
Joined: Aug 2010
Post: #13
RE: Gallery
(09-12-2010 02:29 AM)RateU Wrote:  
(09-12-2010 12:26 AM)patrese Wrote:  What I mean is I don't see an image download input field when I choose New Thread, only when I edit.

Do you have {$extra_threadfields} variable in your newthread template?

Added that, thx Smile

I hope my other question, especially the one about uploading to an external location, still gets answered Smile

Thanks again!
(This post was last modified: 09-12-2010 03:35 AM by patrese.)
09-12-2010 03:35 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
RateU Offline
Administrator
*******
Posts: 2,327
Joined: Mar 2010
Post: #14
RE: Gallery
(09-12-2010 12:26 AM)patrese Wrote:  Also, I set Thread Grouping to 3 but it still shows 4 in a row (I have 4 threads now). When I set it to 2 it also does not change...

Do you use Yumi's template like the example? Maybe an url will help.

(09-12-2010 12:26 AM)patrese Wrote:  Is it possible for me to upload the images to an external location?
I have 2Gb max diskspace on my server and I have another server that has unlimited storage space, that's why.

I think we don't have the feature. Maybe you need to wait Yumi to reply about this.

09-12-2010 06:14 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ZiNgA BuRgA Offline
Fag
*******
Posts: 3,338
Joined: Jan 2008
Post: #15
RE: Gallery
Pushing files around servers isn't exactly an easy thing and definitely cannot be done by this script the way it is now (maybe if there's a way to tunnel some protocol over PHP's standard fopen architecture, maybe).

In all seriousness:
  • Why not host on the unlimited server?
  • I doubt you're going to exhaust 2GB.  That's a crapload of images...
  • When you do, you'll probably need to move servers anyway, due to the amount of server load you'll be consuming

My Blog
09-12-2010 08:22 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
patrese Offline
Junior Member
**
Posts: 11
Joined: Aug 2010
Post: #16
RE: Gallery
(09-12-2010 08:22 AM)ZiNgA BuRgA Wrote:  Pushing files around servers isn't exactly an easy thing and definitely cannot be done by this script the way it is now (maybe if there's a way to tunnel some protocol over PHP's standard fopen architecture, maybe).

In all seriousness:
  • Why not host on the unlimited server?
  • I doubt you're going to exhaust 2GB.  That's a crapload of images...
  • When you do, you'll probably need to move servers anyway, due to the amount of server load you'll be consuming

yes, I am already 'preparing' myself to swap servers...
just wanted to know if it were possible.
thanks for a great plugin and for all your help!

btw, if I would want to disable file upload and just would allow to enter an url to the image, would that be possible and if yes, how?

Thanks! Smile
09-12-2010 08:28 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ZiNgA BuRgA Offline
Fag
*******
Posts: 3,338
Joined: Jan 2008
Post: #17
RE: Gallery
(09-12-2010 08:28 AM)patrese Wrote:  btw, if I would want to disable file upload and just would allow to enter an url to the image, would that be possible and if yes, how?
Use a textbox input, rather than a file input.  The URL option of the file input actually mirrors the file onto the server.
Make sure your textbox input has the following text mask, to ensure that it is an URL:

Code:
^https?\://


My Blog
09-12-2010 08:30 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
patrese Offline
Junior Member
**
Posts: 11
Joined: Aug 2010
Post: #18
RE: Gallery
Hey, yes I did that thanks Smile
It works of course, I just don't see anymore where I can set the thumbnails..
Is that correct? If so, then I will just keep it as it is with the upload box
09-12-2010 09:03 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
ZiNgA BuRgA Offline
Fag
*******
Posts: 3,338
Joined: Jan 2008
Post: #19
RE: Gallery
(09-12-2010 09:03 AM)patrese Wrote:  Hey, yes I did that thanks Smile
It works of course, I just don't see anymore where I can set the thumbnails..
Is that correct? If so, then I will just keep it as it is with the upload box
The server needs the image on its disk to be able to generate a thumbnail (and obviously needs to store it on disk), so no, there's not much you can do there.
Only alternative is to use an external image hosting service which produces thumbnails for you - you'll need your users to upload there and perhaps fill in a thumbnail field, or use the text mask filter to construct the thumbnail URL (if possible) from it (will require you to be familiar with regular expressions).

My Blog
09-12-2010 09:05 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
patrese Offline
Junior Member
**
Posts: 11
Joined: Aug 2010
Post: #20
RE: Gallery
Yes, that will make things complicated for them, while the plugin as it is now is so easy...
Thanks for all your help, I will just monitor the diskspace and in the end I will have to move servers as you suggested.
09-12-2010 09:10 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply

« Next Oldest | Next Newest »

 Standard Tools
Forum Jump: